Közvetlen hajtás

Közvetlen hajtás

Innovációs könnyített csapágyak

Közvetlen hajtású csapágyak a Franke-tól

- Energiahatékonyság
- Dinamikusság
- Könnyed futás
- Helytakarékos tervezés

 Energiahatékonyság: A kevesebb több

A Franke drótcsapágyak közvetlen hajtással vannak ellátva a legmagasabb energiahatékonyság elérése érdekében.
A motor közvetlen beépítése a csapágyba lehetővé teszi, hogy teljesen elhagyjuk a további alkatrészeket: a váltó és a teljes hajtáslánc. A mozgó tömeg ezáltal lényegesen csökken – a hatásfok tényezője jelentősen javul. Csökken a súrlódás és a minimalizálódik holtjáték.
A Franke drótcsapágyak alapelve a szabad anyagválasztás előnyét is biztosítja.
A könnyű anyagok használata, mint például az alumínium, a műanyag vagy a szén, jelentősen hozzájárul a súly csökkentéséhez. A motort kisebbre lehet építeni, ami akár 30 %-os energiatakarékosságot is jelenthet.

Dinamikusság: Gyors és pontos
A csapágyak speciális tervezésének köszönhetően, a közvetlen hajtás biztosítja a pontosságot és a dinamikusságot. A csapágyak a hajtóerő és az erőátvitel a további mechanikai részek nélkül garantálja a maximálisan pontos helyzetet, akár a legnagyobb sebességen is. Az alacsony tömegmozgás és az optimális elosztás minimalizálja a súrlódást és a rezgést.

Könnyed futás: Csendes futás még a legmagasabb sebességtartományban is
A Franke drótcsapágyak a közvetlen hajtással könnyedén és halkan járnak, akár a legmagasabb sebességnél is.

Helytakarékos tervezés: Maximális teljesítmény – helytakarékos kialakítás
A közvetlen hajtású csapágyak alkalmazását kifejezetten ajánljuk olyan helyekre, ahol a beépítési méret egy fontos kritérium. A teljes hajtás beillesztése a csapágyházba azt jelenti, hogy a hagyományos erőátvitel több összetevője elhagyható, úgymint a fogasszíjak, tengelyek, és a láncok.

A direkt hajtású csapágyak használatának előnyei:

- a teljes rendszer alacsony tömege
- helytakarékos elgondolás
- testreszabott kialakítás
- integrált rendszer, további felesleges alkatrészek nélkül
- rendkívül dinamikus mozgás
- testreszabott mérőrendszer
- vízhűtés (a nagyobb terhelésért)

Közvetlen hajtású csapágyak az orvosi alkalmazásban:
A Franke drótcsapágyak a világszerte ismert, és piacvezető CT – szkenner gyártóknál. Csendesek, könnyűek, rendkívül dinamikusak és megfelelnek a modern összetevők összes követelményével szemben az élvonalbeli orvostudományban. Az ügyfelek megkapják a könnyű csapágyak teljes szerelvényét, a motort és a vezérlést is egy kézből. A speciális Franke csapágyak a CT-szkennerekben, elérik akár a 300 1/perces sebességet is, miközben a zajszint kevesebb mint 60 dB (A). A nagy precizitás és a halk, rezgésmentes járás biztosítja a kiváló képeket a CT-szkennerekben.

Közvetlen beépítése a csapágyházba:
A Franke drótcsapágyak legmagasabb szintű konfigurációja elérhető mint komplett rendszer, amely tartalmazza a csapágyat, a hajtást és a vezérlést. A motor közvetlenül a házba van integrálva. A statikus csapágy része hordozza az állórészt, a mozgó rész pedig úgy működik, mint az elektromos vezérlés forgórésze. Nincs szükség további alkatrészekre a csapágy átmenetének mechanikus beállításhoz, ami növeli a rendszer hatékonyságát. Az alumíniumból készült csapágyház használata kompenzálja a motor súlyát. A közvetlen hajtású Franke csapágyak ennek következtében még sokkal könnyebbek, mint a konvencionális hajtás nélküli acél csapágyak. A kis tömegek mozgatása is gondoskodik arról, hogy a motort kisebbre lehessen tervezni és ezáltal nagyobb dinamikával és sebességgel működni. Ezek nagyon fontos előnyök azoknál a felhasználásoknál, mint például a körasztal, CT-szkennerek vagy az e-mobilitás.

 Példa: Körasztal közvetlen hajtású csapágyakkal:

KKØ mm

315

max. rpm

260

Általános nyomaték Nm

40

Csúcsnyomaték Nm

145

Mérési rendszer

incremenális jeladó

Teljes súly kg

19,5

Közvetlen hajtású csapágy