Termékeink

Termékeink

A Franke Gördülőcsapágy megkönnyíti dolgait: 65%-kal könnyebb, mint a hasonló acélcsapágyak, így a rendszer teljes súlyát csökkentik, az értékes működési energia megtakarításával.

A Franke elvű beillesztett futópályák teljes szabadságot biztosítanak a gyűrűk anyagát és formáját illetően. A hagyományos csapágyakkal ellentétben a gördülési folyamat nem közvetlenül a gördülő elem és a gyűrűk, között zajlik, hanem simán, négy futópályán. A pályák a a golyóátmérőhöz méretezettek, speciális köszörülési technikával kialakítva. E különleges konstrukciós alapelv eredménye egy rendkívül kompakt csapágy, mely igen kicsi terekben is alkalmazhatóvá válik. Ezen túl minden öntől függ. A csapágyház anyaga és formája szabadon választható, ez lehetővé teszi olyan könnyű anyagok használatát, mint az alumínium, bronz, magnézium vagy a műanyag – a terhelési kapacitás, a pontosság vagy az élettartam csökkenése nélkül.Drótcsapágyak


Franke Drótcsapágyak


Tovább

Csapágyak


Franke Csapágyak


Tovább

Forgózsámoly


Franke Forgózsámoly


Tovább

Lineáris vezetékek


Franke Lineáris vezetékek


Tovább

Lineáris vezeték pár


Franke Lineáris vezeték pár


Tovább

Lineáris rendszerek


Franke Lineáris rendszerek


Tovább

Minden termékünk

LEL sorozat - Franke csapágy

LEL sorozat

Köszörült futópálya, nagy terhelésekre, fokozott futáspontosság állítható előfeszítés, és gördülési ellenállás.

Tovább
LVA sorozat - Franke csapágy

LVA sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, előre beállított futáspontosság és előfeszítés, könnyű szerelhetőség

kétoldalt tömített kivitel.

Acél külső és belső gyűrűk Kedvező ár.

Tovább
LTA sorozat - Franke csapágy

LTA sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, előre beállított futáspontosság és előfeszítés, könnyű szerelhetőség.

Kétoldalt tömített kivitel.

Alumínium ház.

Könnyű kivitel

Tovább
FDA-K - Franke csapágy

FDA-K

A Franke FDA-K lineáris vezetékek nagyon csendes és sima futású, kiváló minőségű tűgörgős csapágyakkal vannak felszerelve, mindemellett szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. A porvédővel ellátott tűgörgős csapágyak karbantartásmentes működést tesznek lehetővé a teljes élettartam alatt. A lineáris vezetékek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók, kérés esetén végteleníthetőek, egymás után összekapcsolhatók.

Tovább
FDA-R - Franke csapágy

FDA-R

A Franke FDA-R lineáris vezetők nagyon csendes és sima futásúak, kiváló minőségű tűgörgős csapágyakkal vannak felszerelve és szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. A lezárt tűgörgőscsapágyak karbantartásmentes működést tesznek lehetővé a teljes élettartam alatt. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FTB - Franke csapágy

FTB

A Franke FTB típusú lineáris asztalok kompakt és robusztus kialakításukkal lenyűgöznek. Az integrált alumínium görgős vezeték karbantartást nem igényel, fém burkolattal védi a szennyeződésektől. A mozgatást menetes orsó végzi.
Az FTB típusú Franke lineáris rendszer sokféle mérési, tesztelési és pozicionálási alkalmazáshoz megfelelnek, kifejezetten precíz alkalmazásokhoz ajánljuk. 100 és 1500 mm közötti lökethosszban kaphatók.

Tovább
LER sorozat - Franke csapágy

LER sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, közepes futáspontosság állítható előfeszítés és gördülési ellenállás. Kedvező áron!

Tovább
LVB sorozat - Franke csapágy

LVB sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, előre beállított futáspontosság és előfeszítés, könnyű szerelhetőség.

Kétoldalt tömített kivitel.

Alumínium külső és belső gyűrűk.

Könnyű kivitel!

Tovább
LTB sorozat - Franke csapágy

LTB sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, előre beállított futáspontosság és előfeszítés, könnyű szerelhetőség.

Kétoldalt tömített kivitel.

Alumínium ház.

Könnyű kivitel

Tovább
FDB-K - Franke csapágy

FDB-K

A Franke FDB-K lineáris vezetékek az ipar szinte minden területén megállja a helyét. Különösen meggyőzőek a költségérzékeny alkalmazásokban. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FDB-R - Franke csapágy

FDB-R

A Franke FDB-R lineáris vezetők szinte minden iparágban alkalmasak a lineáris mozgás megvalósítására. Különösen előnyösek a költségérzékeny alkalmazásokban, csökkentett terhelési és zajterhelési igényekkel. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FTC - Franke csapágy

FTC

A Franke FTC lineáris modulok könnyű, kompakt és telepítésre kész pozicionáló egységek. A külső vezetőrendszert egy belső orsó vagy fogasszíjas meghajtás mozgatja. Az FTC típusú Franke lineáris modulok sokoldalúak. A vezető kocsi személyre szabható megfelelő sorozat esetén, az igényekhez.

Tovább
LSA sorozat - Franke csapágy

LSA sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, kisebb futáspontosság. Nem állítható előfeszítés, és gördülési ellenállás.

Kedvező ár, könnyű szerelhetőség.

Tovább
LVC sorozat - Franke csapágy

LVC sorozat

Köszörült futópálya, nagy terhelésekre, kiemelkedő futáspontosság és nagy előfeszítés, könnyű szerelhetőség.

Acél külső és belső gyűrűk.

Magas fordulatszám.

Tovább
LTD sorozat - Franke csapágy

LTD sorozat

LTD nyomaték motor (csapágyba integrált villanymotor)
Az integrált közvetlen meghajtású (nyomaték motor) Franke csapágyegységeket nagy dinamika, maximális energiahatékonyság és kompakt beépíthetőség jellemzi, agy nélküli kialakítással kombinálva. A közvetlen meghajtású csapágyak olyan alkalmazásokhoz használandóak, ahol a nagy teljesítmény és a kis helyigény fontos kritérium. A hajtás integrálása a csapágyházba azt jelenti, hogy el lehet tekinteni a hajtóerő továbbítására szolgáló kopó alkatrészektől, például fogazott szíjaktól, tengelyektől vagy láncoktól. Ez csökkenti a szükséges meghajtási energiát, növeli a hatásfokot és elősegíti a pontosabb pozícionálást is.

Tovább
FDC-K - Franke csapágy

FDC-K

A Franke FDC-K lineáris vezetékek nagyon csendesek és kis gördülési ellenállással járnak, kiváló minőségű tűgörgős csapágyakkal vannak felszerelve és szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. Korrózióálló acélból készül a kocsi belső szerkezete és a lineáris rendszer futópályája, ezért érzéketlenné teszik őket a környezeti hatásokra, valamint a nedvességre vagy a tisztítószerekre. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FDC-R - Franke csapágy

FDC-R

A Franke FDC-R lineáris vezetők nagyon csendes és könnyen futó, kiváló minőségű tűcsapágyakkal vannak felszerelve, emellett szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. A korrózióálló acélból készült berakásos versenypályák érzéketlenné teszik őket a környezeti hatásokra, valamint a nedvességre, vagy a tisztítószerekre. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FTD - Franke csapágy

FTD

A Franke FTD típusú lineáris modulok könnyű, kompakt és telepítésre kész pozicionáló egységek. Rendkívül kompaktak és a házon belül egy vezetőrendszert és fogas szíjhajtást kombinálnak. A Franke FTD lineáris modulok univerzálisan használhatók és akár 7 méter hosszú löketben is kaphatóak.

Tovább
LVD sorozat - Franke csapágy

LVD sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, előre beállított futáspontosság és előfeszítés, könnyű szerelhetőség.

Kétoldalt tömített kivitel.

Acél külső és belső gyűrűk.

Modul rendszerű fogazat, m=2mm töl m=6mm ig

Tovább
LEW sorozat - Franke csapágy

LEW sorozat

A LEW típusú Franke csapágyelemek közepes fordulatszám tartományban, közepes pontossághoz ajánlottak.

Jellemző tulajdonságaik: nagy terhelés mellett is kis gördülési ellenállás, nagy merevség és kompakt beépítési méret.
A keresztirányban elrendezett görgők minden irányból képesek nagy terheléseket elviselni.
A LEW modell csapágyelemei érzéketlenek a dinamikus ütésekre és a rezgésekre.
A lehető legnagyobb rugalmasságot nyújtják az előfeszítés, a futási jellemzők és az átmérőtartományok tekintetében.

Tovább
FDD-K - Franke csapágy

FDD-K

A Franke FDD-K lineáris vezetékek szinte minden iparágban alkalmasak lineáris mozgási feladatokhoz. Az antimágneses futópályák, amelyek nem befolyásolják a környezetükben lévő mágneses mezőket, ideális alkatrészekké teszik őket, például az orvostechnológiában vagy az elektronikai gyártásban. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FDD-R - Franke csapágy

FDD-R

A Franke FDD-R lineáris vezetők szinte minden iparágban alkalmasak lineáris mozgási feladatokra. Az Anti mágneses futópályák, amelyek nem befolyásolják az uralkodó mágneses mezőket, ideális alkatrészekké teszik őket, például az orvosi technológiában vagy az elektronikai gyártásban. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók, és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
LVE sorozat - Franke csapágy

LVE sorozat

Görgözött futópálya, közepes terhelésekre, előre beállított futáspontosság és előfeszítés, könnyű szerelhetőség.

Kétoldalt tömített kivitel.

Alumínium külső és belső gyűrűk.

Borsás szíjhoz kapcsolódó fogazat, T10 AT10 HTD8

Könnyű kivitel

Tovább
FDE-K - Franke csapágy

FDE-K

A Franke FDE-K lineáris vezeték kenőanyagmentes, kiváló minőségű tűgörgős csapágyakkal vannak felszerelve és szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. Majdhogynem minden iparágban alkalmasak lineáris mozgási feladatokra, különösen az élelmiszertermelésben vagy a tiszta környezetben. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FDE-R - Franke csapágy

FDE-R

A Franke FDE-R lineáris vezetők kenőanyagmentes, kiváló minőségű tűgörgős csapágyakkal vannak felszerelve és szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. Majdhogynem minden iparágban alkalmasak lineáris mozgási feladatokra, különösen az élelmiszertermelésben vagy a tiszta helyiségekben. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
LVG sorozat - Franke csapágy

LVG sorozat

Az LVG típusú Franke csapágyak alumíniumból készülnek, amelyekbe kétsoros henger görgőket integráltak, a már jól ismert futópályákkal együtt. Az LVG csapágyakat a legnagyobb terhelések elviselésére tervezték a legkisebb tömeg mellett. Nagy merevség jellemzi ezeket, emellett az alacsony gördülési ellenállásuk és kis tömegük is igazán meggyőző. Az LVG csapágyak X irányban elhelyezett henger görgős csapágyegységek, így minden irányból képesek a nagy terhelések felvételére és érzéketlenek a dinamikus igénybevételekre, valamint a rezgésekre. A Franke LVG csapágyak mindkét oldalról porvédővel látták el. Az alumínium alkalmazásának köszönhetően az LVG típusú Franke csapágyelemek 60% -kal könnyebbek, mint az acélcsapágyak.

Tovább
FDG-K - Franke csapágy

FDG-K

A Franke FDG-K lineáris vezetők szinte minden iparágban alkalmasak lineáris mozgásra. Különösen meggyőzőek a költségérzékeny alkalmazásokban, zord környezetben és az ellenálló képesség csökkenésével szemben. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végtelenül végteleníthetőek.

Tovább
FDG-R - Franke csapágy

FDG-R

A Franke FDG-R lineáris vezetők szinte minden iparágban alkalmasak lineáris mozgásra. Különösen meggyőzőek a költségérzékeny alkalmazásokban, zord környezetben és a használhatósági követelmények csökkentésével. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók, és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FDH-K - Franke csapágy

FDH-K

A Franke FDH-K lineáris vezetők alkalmasak lineáris mozgási feladatokra, különösen dinamikus pick & place alkalmazásokban. A görgős csapágyak a maximális gyorsulás és fordulatszám érdekében, lettek optimalizálva, például, ha lineáris motorokat használnak hajtóforrásként. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók és kérésre végteleníthetőek.

Tovább
FDH-R - Franke csapágy

FDH-R

A Franke FDH-R lineáris vezetők alkalmasak lineáris mozgási feladatokra, különösen dinamikus a pick&place alkalmazásokban. A görgők duplasoros golyóscsapágyas kivitelben készülnek a maximális gyorsulás és fordulatszám érdekében, például, ha lineáris motorokat használnak hajtóforrásként. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók, és kérésre végteleníthetőek. 

Tovább
FDI-K - Franke csapágy

FDI-K

A Franke FDI-K lineáris vezetékek vákuumra optimalizálva!
Tűgörgős csapágyakkal vannak felszerelve és szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. A különleges részletek, anyagok és kenőanyagok megakadályozzák a vákuumban történő gázképződést. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban rendelhetőek és kérés esetén végteleníthetőek.

Tovább
FDI-R - Franke csapágy

FDI-R

A Franke FDI-R lineáris vezetők vákuummal kompatibilis tűgörgős csapágyakkal vannak felszerelve és szinte teljes egészében könnyű alumíniumból készülnek. A különleges részletek, anyagok és kenőanyagok megakadályozzák a vákuumban történő gázképződést. A sínelemek 200-4000 mm hosszúságban gyárthatók, és kérésre végteleníthetőek.

Tovább